tisdag, februari 17, 2009

Se koira älähtää johon kalilkka kolahtaa.

Skrev i introduktionen av min nya blogg 08.02 2009 att internet är en media som inte behärskas av kabinettgubbar och köpta redaktörer. Till min stora förvåning gick då dessa löpjournalismens supermanekänger ut under några dagar och visade vem de var. Så naiva och lättlurade trodde jag inte att de var. Tom sfp-stormogulen själv, Björnen Månsson från Husis kom då ut ur skrubben i dag och bekände färg, klarare än han gjorde det i dagens slaget efter tolv kunde han inte ha visat sina välgörare att han är trogen partiet till döds. Åbo underrättelser visade klart var de står partipolitiskt genom att i sin ledare ta åt sig och se mörkrött, MynttiVBL är ju känd språktaliban med fanatiska intifadaskriverier mot svenska Centern , Svedlund- Hästö försöker komma in med stora pojkarna och flickorna, men når inte upp ännu med sin löpjournalism i ÖT. Dessa några redaktörer är ju sedan länge kända bland alla partier att de är hugade kandidater för följande utdelning av Freudenthal medaljen. Othman var så slug att han såg fällan och har knipit käft denna gång säkert har oroväckande interna avslöjanden i tidnigshuset påverkat honom och han är just nu säkert skärrad över sin upptäckt. Det har han sannerligen all orsak att vara. Sedan har vi då kabinett gubben nummer ett NG och hans medhjälpare sedan många år UMW. Ett sött par som båda två är mycket stora anhängare om inte rent av grundande medlemmar i den finlandssvenska kabinettklick som skrupelfritt och hänsynslöst använder löpjournalism som ett politiskt vapen att döda uppstudsiga oliktänkare både inom det egna leden som mot obekväma personer de övriga partierna. Det är alltid lika roligt som denna gång då ens påstående så här snabbt besannas och bekräftas för läsarkåren. Den gamla sanningen stämmer tydligen på dessa typer. Slänger man en käpp i en hundflock, så ylar den hund som träffas. Nu ylade ju ganska många!

4 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Hej Peter!
    Keep up the good work! Här är en åsiktsfrände som följer noga med vad som händer i den finlandssvenska ankdammen. Ännu återstår mycket jobb...Återkommer.

    SvaraRadera
  4. Ulla Achrén och de andra überhurrina i högklackat tycks ha försatts med "munkavle"(haha). I övrigt tycks deras bloggar mest bestå av reseskildringar, kafferepskommentarer samt lovsång till någon framgångsrik finsk idrottsman (såå populistiskt, är man inte släkt eller granne, så känner man nog nån som känner osv.).Nå, det finns nog ett fåtal som är tänkande även inom SFP, t.ex. karlar som Nordman,Blom osv., så kanske allt hopp inte är ännu ute, eller...

    SvaraRadera